Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

De cursussen

De cursus duurt een half jaar, want rustige opbouw is zeer belangrijk. Behalve een loopschema krijg je ook schriftelijke theorielessen. Tijdens de privé coachings leer je oefeningen te doen die echt werken om het lopen als recreant aan te kunnen.

Tijdens de open trainingen doe je oefeningen samen met andere lopers.

De cursus is bedoeld voor mensen die:

  • nu een keer echt op de goede manier willen leren hardlopen, die een looptechniek willen aanleren waardoor blessures bijna niet meer voor komen en het lopen lekker licht en soepel gaat.
  • De cursus is ook bedoeld voor mensen die willen weten wat er in je lijf gebeurt als je een loper wordt, waar je rekening mee moet houden en wat je moet aanpassen om blijvend te kunnen genieten van recreatief hardlopen met alle echte voordelen voor je gezondheid.

Vaak hoor je dat te veel lopen ook weer niet goed is, maar dat geldt niet voor Nieuwe Lopers. Nieuwe Lopers leren zo te lopen dat je lekker kunt lopen en er gezond van wordt en blijft, of je nu 3 uur per week loopt of 10 uur. Of je 2x per jaar een Marathon loopt of nooit iets anders wilt dan lekker een uurtje lopen in de buurt. Als nieuwe loper leer je hoe je dat moet doen en vooral, hoe je dat moet blijven doen!

Bij de cursus krijg je interessante uitleg over een onderwerp dat samenhangt met wat er op dat moment in de training met je gebeurt of wat handig is om te weten. Zo zijn er lessen over wat hardlopen is, hardlopen en gezondheid, spieropbouw, vochthuishouding, motivatie, soorten conditie en de opbouw ervan, loopkleding, de energiesystemen, hartslagzones, ademhalingstechniek, trainingsopbouw, voeding en deelnemen aan loopevenementen. Wat je leert is gebaseerd op de laatste ontwikkelingen in de bewegingswetenschappen en trainingsleer. De begeleiding is professioneel, motiverend en stimulerend. 

Tijdens de open trainingen wordt er regelmatig ingegaan op de inhoud van de schriftelijke lessen, er wordt extra uitleg gegeven en er is ruimte om vragen te stellen.

Cursusduur

De cursus duurt een half jaar, waarin je 4 x privé les krijgt en je kunt deelnemen aan de open trainingen. Tijdens de schoolvakanties is er niet altijd training. Een privé coaching duurt anderhalf uur. De open training afhankelijk van wat we doen en bespreken tussen een uur en twee uur. Je krijgt voor iedere week een schema dat zo nodig is aangepast aan jouw persoonlijke behoefte of niveau. 

 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor:

  • Mensen die al hardlopen, mensen die soms al jaren hardlopen zelfs.
  • Mensen die steeds weer aanlopen tegen blessures en daardoor steeds weer opnieuw moeten beginnen.
  • Mensen die het steeds weer proberen maar niet op dat punt komen waar iedereen het over heeft, het punt waarop het echt lekker gaat, zonder pijn, zonder moeite, lopen als een fietstochtje.
  • Mensen die moe worden van het lopen, moe worden van de prestatiegerichtheid en die gewoon lekker willen lopen zonder al die ambitie.
  • Maar de cursus is juist ook voor die mensen die wel eens willen presteren maar nu zonder geblesseerd te raken of oververmoeid door het te vele en vaak verkeerde trainen.
  • Tenslotte is de cursus ook geschikt voor fitte mensen die nog nooit aan hardlopen hebben gedaan en het in een keer goed willen leren!