Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Door de cursus Het Nieuwe Lopen te doen verhoog je je de kwaliteit van je leven waarschijnlijk aanzienlijk. De cursus is echt leuk, inspirerend en motiverend. En je krijgt er nog een sociaal netwerk van loopvrienden bij ook!

Het Nieuwe Lopen: een hardloopmethode en levenshouding

Nieuwe Looptrainers zijn kritisch, realistisch, staan open voor de nieuwste ontwikkelingen en kennis op het gebied van hardlopen, trainingsmethodiek en gezondheid. Nieuwe Looptrainers beloven je geen gouden bergen maar helpen je inzicht te krijgen in jezelf en daarmee je levenskwaliteit te verbeteren.

De lessen en trainingen zijn onvergelijkbaar met een gewone loopgroep of atletiekvereniging. Het is een uniek concept met een enorme pluswaarde waar je blijvend profijt van hebt.

Hardlopen doe je voor je gezondheid, fitheid en plezier, het maakt je sterker, normaliseert en ontspant.

Het Nieuwe lopen is bedoeld voor mensen die het hardlopen recreatief beoefenen. Niet als levensdoel, niet als prestatiedruk, maar wel als essentieel onderdeel van je leven, zoals eten, slapen en werken ook een onderdeel van je leven uitmaken.

Kennis en inzicht

Het Nieuwe Lopen leer je ook door te begrijpen wat er in je lichaam gebeurt. Daardoor leer je te herkennen wat er nodig is om gezonder te leven en vooral veel energieker te worden.

Oefeningen zorgen voor de juiste kracht en ontwikkeling van de juiste spieren om de krachten op je spieren en belasting van je bewegingsapparaat op te vangen. Begrip en kennis zorgen ervoor dat je het trainen op de juiste manier doseert.

Door het op de goede manier inzetten van de spieren rond de basisgewrichten enkels (kuiten), knieën (quadriceps) en buikspieren wordt de energie van de landing omgezet in energie voor de afzet waardoor deze energie niet in je lichaam wordt opgeslagen en dus niet voor overbelasting zorgt.

Door de goede afwikkeling van de voeten en juiste timing van je passen wordt de landingsenergie en afzetkracht verdeeld over je hele lichaam en niet geconcentreerd op bijvoorbeeld je kuiten of heupgewricht (veel voorkomende klachten bij beginnende lopers).

Het pasritme is bij iedereen en bij alle snelheden tussen de 175 en 185 passen per minuut, je leert dat zelf te voelen.

Je trainingen worden ingedeeld in 5 zones. De 5 zones leer je zelf te voelen door je ademhaling aan te passen. Je trainingen worden evenwichtig opgebouwd over die 5 zones zodat je optimaal groeit, minimaal vermoeid raakt en extra energie overhoudt voor het dagelijks leven.

Als je een uur of meer achter elkaar loopt heeft je lichaam de juiste verhoudingen aan energie nodig. Het Nieuwe Lopen leert je dit op gevoel goed te reguleren waardoor je tijdens het lopen de hongerklop tegengaat en je je gewicht onder controle krijgt.

Het Nieuwe Lopen garandeert je niets, want dat zou alleen maar promotiepraat zijn. De mensen die aan Het Nieuwe Lopen doen zijn namelijk kritisch en begrijpen hoe het in de echte wereld werkt. Wel verlaagt het je kansen op:

  • blessures gerelateerd aan hardlopen en als je al een blessure hebt kan je meestal gewoon doortrainen;
  • hart en vaatziekten;
  • overgewicht;
  • stress, burn-out;
  • overtraindheid, overbelasting.

Het Nieuwe Lopen verhoogt je kans op:

  • gezondheid, gezond ouder worden, Nieuwe Lopers hebben een (veel) hogere levensverwachting;
  • je wordt er slimmer van en je geheugen verbetert (gaat minder achteruit);
  • je hebt meer energie, hebt minder slaap nodig, en je bent minder ziek;
  • je goed voelen in je lijf, gemotiveerd zijn, positief in het leven staan, angsten beheersen;

Kortom, door de cursus Het Nieuwe Lopen te doen verhoog je je de kwaliteit van je leven waarschijnlijk aanzienlijk. De cursus is echt leuk, inspirerend en motiverend. En je krijgt er nog een sociaal netwerk van loopvrienden bij ook!