Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Zo begon het

Trainer Rogier Rümke heeft zelf altijd veel aan sport gedaan: zwemmen, fietsen, (freestyle) skiën, squash. In 1996 besloot hij te gaan hardlopen omdat hij als net 40-er wat fitter wilde zijn en wat gewicht wilde verliezen. Dat bleek heel erg raak. Rogier werd een fanatiek amateurloper. Vooral de steeds langere afstanden spraken hem aan. Binnen een half jaar liep hij zijn eerste 30 km. Ondertussen had hij zich aangesloten bij loopgroep Flevo in het Amsterdamse Flevopark. In 2000 heeft Rogier een cursus looptrainer gevolgd bij de Atletiekunie. Rogier studeerde psychologie en deed in het kader van zijn studie enkele modules sportpsychologie. Toen in 2002 de trainers van Loopgroep Flevo allebei uitvielen door blessures nam hij de trainingen over.

Dat beviel van beide kanten zo goed dat Rogier in de zomer van 2002 besloot om te proberen van het training geven te leven.

Daarmee was hij een van de eerste en het was een gouden greep. Binnen de kortste keren liep Rogier met zijn Team10 zeven dagen per week in het Amsterdamse Flevopark. Omdat de vraag naar trainingen groter was dan Rogier aankon begon hij al snel trainers op te leiden volgens de specifieke loopmethode die Rogier ondertussen steeds meer begon te ontwikkelen.

Veel van de door Rogier opgeleide trainers zijn bij andere loopgroepen begonnen of hebben zelf loopscholen opgericht. Zo vind je door Rogier opgeleide trainers o.a. bij Hardlopen Amsterdam, Westside Running, Zoev en Get Sporty.

In 2006 begon Rogier ook cursussen en loopgroepen in het Westerpark. Van 2008 tot 2011 breidde Team10 uit van 4 naar 16 locaties in de hele Randstad. De Team10 cursussen zijn ondertussen door ruim 10.000 lopers gevolgd en Rogier heeft bijna 100 trainers opgeleid. De groei ging zo snel dat Rogier het niet aankon en nodig moest professionaliseren. 

In 2012 heeft een BV de eenmanszaak overgenomen. Deze BV heeft haar afspraken niet nagekomen en haar activiteiten inmiddels gestaakt. 

Rogier staat nu weer aan het roer van "zijn" club onder de naam: Het Nieuwe Lopen.