Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Loop je (eerste) (halve) Marathon als Nieuwe Loper

De mooiste ervaring die je als loper kunt hebben is de trots van deze megaprestatie. Je hoort bij die mensen die het fitst zijn van je hele vriendenkring. Je bent trots op jezelf en daaruit kan je weer putten als leerschool voor motivatie en uithoudingsvermogen op ieder levensgebied.

De cursus kan je volgen op 4 niveau's:

  1. Halve Marathon uitlopen
  2. Halve Marathon op tijd lopen
  3. Hele Marathon uitlopen
  4. Hele Marathon op tijd lopen (je ambitie moet natuurlijk wel realistisch zijn)

De cursusonderdelen

  1. Een schema van 25 weken dat op realistische wijze opbouwt naar jouw doel. 
  2. Deelname aan de open trainingen om oefeningen te doen en om gemotiveerd met de groep te trainen.
  3. Op donderdagavond volg je de intervaltraining. Deze training is zo opgebouwd dat iedereen die een uur achter elkaar kan lopen mee kan doen. Het is typisch zo'n training die je alleen moeilijk doet. De intervaltrainingen zijn motiverend, afwisselend en houden rekening met jou als recreatieve loper. Als loper die naast het lopen ook nog een privéleven heeft waardoor het normale schema niet altijd haalbaar is. De opbouw over het jaar houdt rekening met de seizoenen en met deelname aan een aantal jaarlijks terugkerende evenementen: Egmond, Schoorl, Rotterdam Marathon, Midzomernachtcross, Dam-tot-Damloop, Amsterdam Marathon en de Zeven Heuvelenloop. Tijdens de training wordt er ook regelmatig aandacht besteed aan looptechniek en krijg je persoonlijke feedback.
  4. Op zondagochtend doe je een duurlooptraining, afhankelijk van je niveau is de opbouw van 10 tot 25 of van 20 tot 42 km. Er wordt wekelijks een afstand gelopen van 10 tot 20 km, met meestal aansluitend (vooraf of achteraf) een uitbreiding tot de lange afstand van 20 tot (twee x per jaar) 36 km.

De lange duurlopen zijn voor velen oersaai om alleen te doen, bij Het Nieuwe Lopen zijn het gezellige uitjes. Heel veel lopers die trainen voor een Marathon lopen hun lange duurloop (veel) te snel en anderen weer te langzaam. Tijdens de cursus leer je hoe je je trainingen moet doseren en waarom het zo belangrijk is om ongeacht je niveau je lange duurloop op 10 km/uur te lopen. In de groep wordt daar (streng) op gelet. Snelheid een tempohardheid bouw je op bij je andere trainingen.

Aardige bijkomstigheid is dat het door dat samenlopen met alle niveau's een bij uitstek sociale gelegenheid wordt. We lopen ook nog eens op de mooist denkbare plekken in de ruime omgeving. In de winter vrijwel altijd off road waardoor je de wintercursus tevens kunt volgen als Trailrunningcursus. 

Daarmee bestaat de zeer complete Marathontraining bij ons dus uit: De volledige cursus Het Nieuwe Lopen om blijvend blessurevrij te leren lopen, een inspirerende en motiverende intervaltraining en een prachtige gezellige wekelijkse duurloop. En dat alles met een op jouw niveau en ambitie afgestemd schema.

De meest complete marathoncursus

De marathoncursus van Het Nieuwe Lopen is daarmee de meest complete die je maar kunt wensen. Deelnemers aan de cursus hebben in de afgelopen 12 jaar bijna altijd hun streeftijd ruimschoots gehaald. Die streeftijden waren uiteenlopend van 4.30 tot voor het eerst binnen de 3 uur.

Regelmatig trainen mensen ook samen voor een stadsmarathon in andere steden zoals New York, Berlijn, Edinburg, Parijs. 

Gedurende alle trainingen is er ruim de gelegenheid voor feedback met de trainer die je adviseert over alles dat met je (loop) ambitie samenhangt. Er wordt veel aandacht besteed aan je looptechniek zodat je aan het eind van de cursus Het Nieuwe Lopen onder de knie hebt en je na je Marathon niet gebroken op de bank ligt, maar trots met je medaille kunt prijken.

De uitermate leerzame videofeedback staat ook minimaal 2x per jaar op het programma. Jezelf en je cursusgenoten op video terugzien, beeld voor beeld analyse van loopstijl en alle tips voor verbetering.

Kortom, na de cursus beschik je over een fantastische ervaring, een netwerk van loopvrienden en ben je voor de rest van je leven een Nieuwe Loper.

 

-